Als talentvol sporter heb je de ambitie om hogerop te komen, wedstrijden te winnen en uit te groeien tot een topper in jouw tak van sport. Om de top te bereiken is het belangrijk dat je blessurevrij blijft. Om geen blessures te krijgen, is het daarom goed dat je jouw eigen lichaam leert kennen. Als je immers weet wat je zwakke plekken zijn, kun je je lichaam proberen sterker te maken. Binnen het RMTC werken we nauw samen met Mijn Fysiopraktijk Ede. Zij beschikken over verschillende expertises en specialisaties én hebben ruime ervaring in het werken met talenten en topsporters.

Maarten Heisen, sportfysiotherapeut, Mijn Fysiopraktijk Ede
Ex-topsporters Maarten Heisen en Annita van Doorn vormen met hun collega’s het expertiseteam op gebied van sportblessures, bewegingsanalyses, sport specifieke trainingen, blessurepreventie en orthopedische revalidaties. Daarnaast beschikken zij over een breed sportmedisch netwerk in de regio. Binnen het RMTC verzorgen zij op aanvraag presentaties en organiseren zij “testen & meten” dagen met advisering t.a.v. je sportbeoefening (o.a. bepalen van je belastbaarheid, risicofactoren voor blessures).

David Evers, sportpodoloog, FOOTCONNECTION
FOOTCONNECTION is onderdeel van meerdere topsportnetwerken in Nederland waaronder Topsport Gelderland. In nauwe samenwerking met de sportarts en medische staf wordt onze individuele analyse, advies en aanpak besproken. Steeds meer individuele topsporters worden op aanbeveling en advies naar ons doorverwezen. Binnen het RMTC geldt ook een nauwe samenwerking met de sportfysiotherapeuten van Mijn Fysiopraktijk Ede.

Gerrit Zoomer, sportmasseur
Bij het voorkomen van blessures kan sportmassage een belangrijke bijdrage leveren. Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie. Gerrit is een sportmasseur met een jarenlange ervaring binnen bij topsportteams in handbal, roeien en volleybal.