Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

All Evenementen

Bijscholing inzicht in trainer-sporter interactie

21 mei @ 19:00 - 22:00
inzicht sporter-trainer

De sportvereniging is de plek bij uitstek waar kinderen te maken krijgen met doorzettingsvermogen, samenwerken voor een gemeenschappelijk doel en omgaan met winst en verlies. De trainer mag ze daarin begeleiden.

Je leert bij deze scholing de vaardigheden om een positief en stimuleren sportklimaat te creëren, waarbinnen iedereen zich sociaal veilig voelt en zich met plezier optimaal kan ontwikkelen. Kernbegrippen zijn observeren, structureren en stimuleren. Ze leren naar sporters te kijken, verschillen te herkennen en hun coaching hierop aan te passen. Een goede structuur zorgt voor duidelijkheid en houvast, maar biedt ook ruimte voor ontwikkeling. Stimuleren omvat onder andere positief coachen, aandacht geven aan het goede, de nadruk leggen op verbetering van de vaardigheden en minder op het resultaat, winst of verlies.

Je traint hun vaardigheden om op de juiste wijze om te gaan met kleine en grote verstoringen. Wanneer reageren ze? Hoe reageren ze? Als trainer staan ze vaak voor de keus: negeren of ingrijpen? Ze leren in welke situatie welke reactie het meest effectief is. Hoe gaan ze om met de eigenwijze jonge sporter die altijd liever zijn eigen gang gaat? Hoe gaan ze om met degene die de sfeer juist minder positief en minder sociaal veilig maakt. Of met degene die hun rol en gezag ondermijnt?

Tot slot oefen je met een eenvoudig gespreksmodel voor eventuele correctiegesprekken. Want hoewel je natuurlijk primair sporttrainer bent en geen opvoeder, is het soms nodig een sporter apart te nemen en hen bewust te maken van het gedrag. In deze scholing gaat het niet om de sporttechnische, maar vooral om de pedagogische vaardigheden van de trainer-coach.

Duur
De scholing bestaat uit twee dagdelen van drie uur. Het programma kent verschillende werkvormen: presentaties, discussievormen en oefeningen die direct te vertalen zijn naar het veld, het zwembad en de sportzaal, alsmede opdrachten die in de eigen praktijk moeten worden uitgevoerd. In de scholing wordt veel gebruik gemaakt van beeld uit de sportpraktijk.

Na afloop van de scholing ontvang je een bewijs van deelname. Informeer bij de bijhorende bond of deze bijscholing mogelijk licentiepunten oplevert.

Kosten
De kosten voor deze bijscholing zijn € 100,00.

Aanmelden kan hier: http://bit.ly/aanmelden_inzicht_trainer_sporter

Gegevens

Datum:
21 mei
Tijd:
19:00 - 22:00